Duodanube | Tituly a súťaže
20510
page-template-default,page,page-id-20510,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_top,hide_top_bar_on_mobile_header,transparent_content,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Tituly a súťaže

1. uzávierka

18. 6. 2024

2. uzávierka

9. 7. 2024

3. uzávierka

30. 7. 2024

Štatistický prehľad prihlásených psov nájdete na stránke www.onlinedogshows.sk. Priebežne sa aktualizuje aj medzi uzávierkami.

TITULY

CAJC SR – čakateľstvo na Slovenského šampióna krásy mladých môžu získať psy a suky s ocenením výborný 1 v triede mladých

FCI CACIB JUNIOR (FCI CACIB-J) – čakateľstvo na Medzinárodného šampióna krásy mladých. Pes a suka s mimoriadnymi kvalitami môžu byť navrhnuté na udelenie FCI CACIB JUNIOR.

Do súťaže postupujú psy a suky plemien uznaných FCI, ktoré získali ocenenie výborný 1. Udelenie čakateľstva FCI CACIB-J nie je nárokovateľné a podlieha potvrdeniu v FCI.

FCI CACIB VETERAN (FCI CACIB-V) – čakateľstvo na Medzinárodného šampióna krásy veteránov. Pes a suka s mimoriadnymi kvalitami môžu byť navrhnuté na udelenie FCI CACIB VETERAN.  Do súťaže postupujú psy a suky plemien uznaných FCI, ktoré získali ocenenie výborný 1. Udelenie čakateľstva FCI CACIB-V nie je nárokovateľné a podlieha potvrdeniu v FCI.

CAC SR– čakateľstvo na Slovenského šampióna krásy môžu získať psy a suky, ktoré dostali v triedach strednej, otvorenej, pracovnej a šampiónov ocenenie výborný 1

Res. CAC – môžu získať psy a suky ocenené známkou výborný 2 v triedach strednej, otvorenej, pracovnej a šampiónov, ak v triede bol udelený CAC

FCI CACIB – čakateľstvo na Medzinárodného šampióna krásy. Do súťaže postupujú psy a suky plemien uznaných FCI, ktoré získali výborný 1. Pes a suka s mimoriadnymi kvalitami môžu byť navrhnuté na udelenie FCI CACIB.

FCI Res. CACIB – môžu získať druhý najlepší pes a suka s ocenením výborný 1 alebo jedinec s ocenením výborný 2 z triedy, v ktorej bol udelený FCI CACIB.

Najkrajší mladý jedinec z plemena (Junior BOB) – udeľuje sa najlepšiemu psovi alebo suke z každého plemena, nastupujú jedince, ktoré získali FCI CACIB-J

Najkrajší veterán (BOV) – udeľuje sa najlepšiemu psovi alebo suke z každého plemena, nastupujú jedince, ktoré získali FCI CACIB-V.

Víťaz plemena (BOB) – udeľuje sa najlepšiemu psovi alebo suke z každého plemena. Do súťaže nastupujú psy a suky, ktoré získali FCI CACIB, FCI CACIB-Junior a FCI CACIB-Veterán.

Najlepší z opačného pohlavia (BOS) – udeľuje sa druhému jedincovi opačného pohlavia, ktorý nastúpil o titul BOB.

Víťaz skupiny FCI mladých (Junior BIG) – do súťaže nastupujú pes alebo suka z každého plemena podľa skupín FCI, ktoré získali Junior BOB.

Víťaz skupiny FCI (BIG) do súťaže nastupujú pes alebo suka z každého plemena podľa skupín FCI, ktoré získali BOB.

Najkrajší mladý jedinec (Junior BIS) do súťaže nastupujú víťazi skupín FCI mladých (Junior BIG)

Víťaz MVP Duodanube Bratislava (BIS) – do súťaže nastupujú víťazi skupín FCI (BIG).

SÚŤAŽE

Finále súťaže Junior Handling


VEĽKÁ NÁRODNÁ CENA

Do súťaže nastupujú prihlásené psy a suky národných plemien SR: Slovenský čuvač, Slovenský kopov, Slovenský hrubosrstý stavač, Československý vlčiak, Tatranský durič – nastupujú jedince s titulom BOB.

CHOVATEĽSKÁ SKUPINA

Do súťaže môže chovateľ prihlásiť chovateľskú skupinu najmenej 3, maximálne 5 jedincov rovnakého plemena, sfarbenia a veľkosti, ktoré boli na tejto výstave posúdené. Nemusia byť v majetku chovateľa, musia však pochádzať z jeho chovateľskej stanice a z rozličných vrhov, najmenej od dvoch rôznych matiek alebo otcov. Pes alebo suka môžu byť prihlásené len do jednej chovateľskej skupiny. Vystavovateľ je povinný na požiadanie chovateľa požičať svojho psa do uvedenej súťaže.

NAJKRAJŠÍ PÁR PSOV

Do tejto súťaže môže vystavovateľ prihlásiť svojho psa a svoju suku rovnakého plemena, ktoré boli posúdené na tejto výstave a sú v majetku jedného majiteľa, nie spolumajiteľa. Určí sa poradie prvých troch párov.

VÍŤAZ Z FCI NEUZNANÝCH PLEMIEN

Do súťaže nastupujú všetky jedince, ktoré získali BOB. Uskutoční sa v kruhu po skončení posudzovania.

NAJKRAJŠÍ MLADŠÍ DORAST

Do súťaže nastupujú spolu psy a suky, ktoré získali v triede mladší dorast ocenenie veľmi nádejný 1.

NAJKRAJŠÍ DORAST

Do súťaže nastupujú spolu psy a suky, ktoré získali v triede dorastu ocenenie veľmi nádejný 1.

NAJKRAJŠÍ VETERÁN

Do súťaže nastupujú jedince, ktoré získali ocenenie Veteran BOB.

NAJKRAJŠÍ JEDINEC TRIEDY ČESTNEJ

Do súťaže nastupujú jedince, ktoré v triede čestnej získali ocenenie výborný 1.

NAJKRAJŠÍ JEDINEC POĽOVNÝCH PLEMIEN Z TR. PRACOVNEJ

Do súťaže nastupujú pes a suka s ocenením CAC v triede pracovnej z plemien brlohárov (FCI III. a FCI IV. sk. – teriéry a jazvečíky), duričov a farbiarov (FCI V. sk. – lajky a FCI VI. sk. – duriče a farbiare), stavačov (FCI VII. sk), sliedičov a prinášačov (FCI VIII. sk.).

VÍŤAZ SKUPINY FCI MLADÝCH (JUNIOR BIG)

Do súťaže nastupujú víťazi plemien v triede mladých (BOJ) podľa príslušných skupín FCI.

VÍŤAZ SKUPINY FCI (BIG)

Do súťaže nastupujú víťazi plemien (BOB) podľa príslušných skupín FCI.

NAJKRAJŠÍ MLADÝ JEDINEC VÝSTAVY (JBIS)

Do súťaže nastupujú víťazi skupín FCI mladých – JBIG.

NAJKRAJŠÍ JEDINEC VÝSTAVY (BIS)

Do súťaže nastupujú víťazi skupín FCI – BIG.

18. august 2024

Jedince, ktoré získajú čakateľstvá FCI – CACIB a CAJC získavajú kvalifikáciu na Crufts 2025. Nebudú vydávané žiadne kartičky. SKJ zašle zoznam jedincov, ktoré získali Crufts kvalifikáciu priamo Anglickému Kennel Clubu.

Upozorňujeme, že pre vystavenie psa vo Veľkej Británii musí byť jedinec registrovaný Anglickým Kennel Clubom, alebo musíte pred prihlásením psa na výstavu požiadať Anglický Kennel Club o pridelenie ATC čísla. Len plemená uznané Anglickým Kennel Clubom môžu by prihlásené na výstavy vo Veľkej Británii. Viac informácii získate na http://www.crufts.org.uk/.

Translate »